08
apr
09

Scampi’s in look en Girardin

Heerlijk en snel!

Tijd om nog eens een potje te koken! Heerlijk om eens een lekker maaltijdje te bereiden tijdens de schaarse momenten dat ik thuis ben.  Veel was er niet voorhanden, maar met een 4-tal ingrediënten kan je fantastische creaties bereiden.  Dat bewijzen onze lambikbrouwers dag na dag met water, gerstemout, tarwe en overjaarse hop.  Ik mag aan de slag met diepgevroren scampi’s, een paar teentjes look, wat room en … geuze natuurlijk!  In dit geval staat een flesje Gueuze Girardin Black Label klaar.

scampigirardin

De scampi’s (geen 6 of 12, maar voldoende voor de maaginhoud) dompel ik onder in wat lauw water om ze makkelijk te kunnen pellen.  Twee teentjes fijngesneden verse look voeg ik bij de hete olijfolie in de pan.  Even fruiten. Al gauw mogen de scampistaartjes de geurende olie vervoegen.  Flink bestrooien met cayennepeper.  Als de scampi’s bijna gaar zijn, voeg ik een ferme scheut Oude Geuze toe en nadien een klein potje room (vol of halfvol naargelang de gezondheidstoestand of de Bourgondische kwaliteiten). Even laten sudderen en opdienen met ciabattabrood, jasmijnrijst of tagliatelle  en serveren met een glas van de resterende geuze.  Smakelijk!


0 Responses to “Scampi’s in look en Girardin”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

april 2009
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Twittered


%d bloggers liken dit: