11
mei
09

BierKultuur met ‘Dag van het Bier’

BK promoot de goede smaak.

BierKultuur (BK) is een studentenvereniging aan de VUB met als prioriteit de Belgische biertraditie en verscheidenheid aan bieren in het studentenleven te introduceren.  Uniek!  Samen met andere tradities die op de VUB generatie op generatie worden overgedragen, mag het bier in al zijn smaken natuurlijk niet ontbreken!

BK01
De borduurselen op het lint van BK-senior Dieter Rongé.

De nog jonge vereniging tracht nu reeds vier jaar het bier in al zijn smaken, geuren en kleuren te promoten.  Naast enkele traditioneel studentikoze activiteiten als cantussen staan ook degustaties en uitstappen naar gerenommeerde bierfestivals op het programma.  De jaarlijkse ‘Bier&Kaas-avond’ waarop alle trappistenbieren een plaats krijgen, kent steeds een groot succes.  Het paradepaardje van de club is een heuse ‘Dag van het Bier’ met prosenior en oprichter van BK Igor Michiels als bezieler.

BK02
BK-stichter en bezieler Igor Michiels.

De ‘Dag van het Bier’ is een eigen, vrij intern bierfestival op de campus in Etterbeek.  Hoewel iedereen welkom is voor een goed glas speciaalbier, tracht men vooral de studenten zelf te bereiken.  Met een niet onaardige lijst van 104 bieren werden een aanzienlijk aantal studenten moeiteloos uit hun kot gelokt.

BK04
Wie moeilijkheden had met kiezen, kon zich laten bijstaan door de jackpot.

De lijst is mooi uitgebalanceerd en bevat een selectie aan bekend en minder bekend gerstenat.  Met Pipe Dream, 3 Fonteinen Vintage, Cuvée van de Keizer 2001, Stouterik en Taras Boulba, Vin de Céréale en lambieken van De Troch in twee leeftijden kan zelfs de doorwinterde bierliefhebber hier moeiteloos zijn of haar gading vinden.  Een bevriende amateurbrouwer liet de studenten kennismaken met zijn Duinbergen Dubbel en Tripel.  Die laatste was overigens een erg fraaie poging met fruitig gistige en hoppige tonen boven een vleug koriander, lichtjes zurig met een aangename bitterheid als sluitstuk.  De donkere versie was eerder vlak met moutige, zelfs granige componenten en enkele impressies van caramel en rozijntjes.

BierKultuur gaat weldra haar vijfde levensjaar tegemoet.  Hopelijk krijgt dit schitterende initiatief navolging in de andere studentensteden in het land.  De toekomst van het bier ligt bij de jeugd!


2 Responses to “BierKultuur met ‘Dag van het Bier’”


  1. 13/05/2009 om 10:46

    Het doet me enorm deugd om een dergelijk verslag te lezen.
    Ik hoop echt dat iedereen zich geamuseerd heeft en hoop dan ook iedereen volgend jaar (het lustrumjaar 5-jaar-BierKultuur) opnieuw te mogen verwelkomen op onze “Dag van het Bier”.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2009
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twittered


%d bloggers liken dit: