25
mei
09

6-6-6: De 2de Leuvense nacht van het bier

Biertherapeuten houden café voor het Goede Doel.

Net als vorig jaar zullen de Leuvense Biertherapeuten ook dit jaar het Leuvens café ’t Vliegend Varken uitbaten voor het goede doel.  Op 6 juni vanaf 18:00 uur schenken zij 6 unieke Europese bieren, 6 unieke binnenlandse bieren en 6 ware klassiekers.  Als toemaatje staat er ook een vat ‘Obamagang’ van de Ommegang Brewery (100% eigendom van brouwerij Moortgat) uit Cooperstown klaar.  Voor de danslustigen draait een DJ het beste uit de jaren 70-80 en 90. Allen daarheen!

De eedaflegging van Barack Obama als 44ste President van de Verenigde Staten van Amerika inspireerde Ommegang Brewery tot het maken van een uniek brouwsel.  De naam ‘Obamagang’ werd evenwel na een aantal klachten aangepast naar “Inauguration Ale 2009”. Volgens marketingdirecteur Johan Van Dyck van brouwerij Duvel-Moortgat is deze “Ale 2009” een typisch winterbier Belgian style: “donker, zwaar (6,2%) zoet-bitter met hints van fruit en chocolade.”  Het aanbod is met één ‘keg’ van 19,4 liter beperkt, zodat dit bier in proefglaasjes van 15 cl. wordt geschonken aan de prijs van € 5,00 per glas.

Obamagang

De volledige som van de opbrengst van dit evenement gaat integraal naar het Goede Doel. Dit jaar is het Goede Doel ‘de Bootsman’ een initiatief van het DVC Sint Jozef te Antwerpen in samenwerking met het Neuro-Musculair Referentiecentrum te Leuven. Zij steunen mannen met de ziekte van Duchenne (DMD) door groepswonen en logeren aan te bieden. Meer informatie vind je op hun website: www.duchenne.be.

Dit evenement is een samenwerking tussen de Aarschotse Bierwegers, De Heikantse Bierliefhebbers, Het Vliegend Varken en de Leuvense Biertherapeuten.


0 Responses to “6-6-6: De 2de Leuvense nacht van het bier”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 473.640 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2009
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twittered


<span>%d</span> bloggers liken dit: