19
nov
09

The Hoppy Loft

Delirium Café heeft er een nieuwe bar bij.

Tegenwoordig plan ik op vrije vrijdagavonden wel eens een uitstapje naar Delirium Café.  De enclave van een zestal bars temidden van de Brusselse Beenhouwersstraat is een trekpleister voor zowat iedere toerist.  Het is er vaak koppen lopen -hetgeen het proeven niet bevordert- maar in de onlangs geopende Hoppy Loft krijgt de proever wat meer ademruimte.  Het was reeds lang de droom van oprichter Joël Pecheur om een plaats te creëren waar liefhebbers van complexe bieren onder gelijkgestemde zielen konden genieten in een wat rustigere sfeer.

The Hoppy Loft bereik je via de blauwgetaande ijzeren trap in de hal.  Een oude koets en talloze kaders met vervlogen bierreclames verwelkomen je.  Een andere muur is getooid met prachtige reclames op tonbodems geschilderd. Neem plaats aan één van de ronde karrewielen die als originele maar wat onhandige tafels in de loft staan verspreid.

De bierkaart is duidelijk bescheidener dan in het Deliriumcafé beneden maar telt toch een hoppige selectie van al gauw 130 bieren.  Een 100-tal bieren werden uit het rijke Belgische aanbod gekozen.  De liefhebber van Amerikaans nat kan hier het hart ophalen aan een 30-tal bieren van Anchor, Flying Dog, Great Divide, Rogue of Left Hand.  Bij mijn laatste passage was ik net te vroeg om de in november toegevoegde Saranac bieren van Matt Brewing co. te proberen.  Teruggaan is de blijde boodschap.

“Who cares how time advances? I am drinking ale today.”

– Edgar Allan Poe –

Ik geef me over aan Rogue Dead Guy Ale.  Dit zou een impressie van een Duitse Meibock zijn.  De smaak is moutig en matig bitter, aangenaam maar lang niet zo impressionant als pakweg een Rogue Chocolate Stout of andere Roguebrouwsels die ik eerder mocht proeven.  Interessant is de vergelijking tussen de fles- en vatenversie van Snake Dog IPA van Flying Dog Brewery.  En wat te denken van hun Woody Creek White Belgian Wit?  Deze korianderbom is alleszins een heftige impressie van ons witbier.  Bij een vorige passage vond ik Great Divide Hercules Double IPA hemels.  Prijzig maar absoluut niet over te slaan is Left Hand Milk Stout, een droomhuwelijk tussen geroosterde mout en een romige zachtheid.

Delirium Village
Getrouwheidsgang 4a
1000 Brussel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 474.789 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Voeg je bij 283 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

november 2009
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Twittered


%d bloggers liken dit: