28
aug
06

Biernieuws: Brasserie Oxymore

Provincie Luxemburg is nieuwe brouwerij rijker

oximore.png

Brasserie Oxymore
Rue Verte 1
6670 LIMERLÉ (GOUVY)

http://www.peripleenlademeure.be/oxymore.htm

Advertenties
28
aug
06

Brasserie De Cazeau

Genieten van ‘Tournay’

Na alweer een omweg langs brouwerij Slaghmuylder en een overheerlijke Witkap Tripel, kwamen we met een delegatie van de Heikantse Bierliefhebbers ’s middags toe in Templeuve.  Brasserie De Cazeau is er gevestigd in een oude vierkantshoeve.  De installaties werden gekocht in Engeland en aangepast aan onze Belgische brouwethiek.  De inox ketels zijn mooi bemanteld met hout.  Er wordt slechts 1 bier gebrouwen: ‘Tournay’.

We schonken het bier uit 75 cl. flessen: een mooi oranje bier van 7,2 vol.% alc. met witte schuimkraag.  Ik ontwaar een aroma van nat hooi, ietwat zurig (tarwe?), beetje gist ook.  De smaak is lichtjes zoetig om dan aangenaam bitter uit te vloeien.  Dit bier kon mij zeer bekoren; wellicht door zijn eenvoud.  Het krijgt dan wellicht ook een plaatsje op onze bierlijst.

Brasserie De Cazeau
Rue De Cazau 67
7520 Templeuve

http://www.brasseriedecazeau.be
info@brasseriedecazeau.be

08
aug
06

Louis Willems

Van melkventer tot speciaalbierhandelaar

Ooit al van Bierclubbeke d’Ouwen gehoord?  Ik tot zondag op de ruilbeurs van drankenhandel Willems nog niet.  Maar ze bestaan toch al een half jaar en ze vragen geen lidgeld.  Op dinsdag 12 september organiseren ze een biertrip naar brouwerijen De Ryck en Roman.

“Het is daar bij Roman dat het begon”, zegt Louis Willems, vader van huidig zaakvoerder Johan.  “Ik had 8 jaar gewerkt en was dat beu.  Ik stopte en begon met de melkkar te rijden. Op een dag sprak iemand me aan.  Hij vroeg of ik bieren van Roman wou bijverkopen en dat wilde ik uiteraard; de melkkar was immers geen volledige dag werk en er was nog plaats op de kar.”  Dat was in 1963.  Eventjes werkte Louis nog met brouwerij De Keersmaecker.  Daarna startte hij zijn eigen bierhandel, zonder contract met welke brouwerij dan ook.  Het is dankzij vader Willems, dat we nu kunnen genieten van het prachtige assortiment bij Drankenhandel Willems.

De liefde voor brouwerij Roman is wel gebleven bij Louis, die nog hard werkt in de zaak van zijn zoon.  Als ik bij de drankenhandel kom en Louis ziet mij, dan word ik dikwijls uitgenodigd voor een glas Ename tripel van jawel … brouwerij Roman.  Al moet gezegd dat een nieuw bier van de talrijke microbrouwerijtjes zeker niet overgeslagen wordt.

Het was aangenaam op de ruildag zondag en de Grobbendonkse Tripel stroomde (te) rijkelijk.  Het bier is vrij zoet en aangenaam bitter achter in de mond.  Ik heb de indruk dat het bier minder droog als vroeger is, maar het heeft gewonnen aan stabiliteit.  Misschien ga ik in september wel mee met Louis en die nieuwe bierclub.

04
aug
06

Hapje Tapje

Uittip voor zondag 6 augustus in Leuven

Na een geslaagd bezoek aan Hapje Tapje vorig jaar, staat dit evenement ook dit jaar op mijn programma.  Al had ik nu eigenlijk nog liever op het Great British Beer Festival in Londen geweest, maar je kan niet alles hebben.  Als je de kans hebt, moet je het GBBF zeker eens bezoeken, indrukwekkend !!!  En dan was er ook nog Dranouter folkfestival.  En bovendien was ik ook nog uitgenodigd op een kampeerweekend van oud-studenten van Vilvordia in Eupen …

Maar Hapje Tapje in Leuven (ook een leuke stad natuurlijk) wordt het zondag dus.  Je kan me o.a. vinden aan de stand van het Streekproduktencentrum, de Trappistenstand, de Binkstand en de Hectorstand (maar niet overal tegelijk).  Misschien drink ik ook nog een Rodenbach Grand Cru met daarbij overheerlijke garnalen.  Ook de Leuvense Biertherapeuten zijn aanwezig. Niet alleen het vloeibare goud zal mij bekoren, ik zal mij zeker ook laten verleiden door de prachtige gerechtjes die er worden klaargemaakt.  Hopen op goed weer. Het is wel spijtig dat de laatste trein vanuit Leuven zo vroeg vertrekt.
Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 461.588 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Doe mee met 282 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2019
M D W D V Z Z
« nov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Twittered

Advertenties