03
sep
06

Delirium Café

Meer dan 2000 bieren …

Het Delirium Café is een must voor elke bierliefhebber, voor elke biertoerist.  De talrijke emaille borden, dienbladen en biereclames die de muren en plafonds van de bierkelder sieren, zijn indrukwekkend.  Natuurlijk mag het handelsmerk, de roze olifant van brouwerij Huyghe (Melle) niet ontbreken in de vorm van lichtreclames en talrijke ‘witte’ flessen.

De bierkaart is zéér indrukwekkend.  Kan je op deze manier kwaliteit blijven leveren?  Het stoorde mij enigszins dat ik enkele etiketbieren aantrof.  We proefden een La Grognarde, bitter van smaak maar zonder koolzuur.  Ook een La Bouffonne (origineel ?) werd geproefd, een bier geplaagd met een overdosis koriander.  Student Alex Ravays (prosenior van Commin@ en Commilito bij Vilvordia) proefde op ons aanraden een Bersalis en had daar zeker geen spijt van.

Een laatste bier was Brass’âne de la Pisselotte, nu gebrouwen bij Brasserie de Silenrieux.   In het aroma ontwaarden we een sterk aroma van vooral blauwe bessen, beetje aardbei en een lichte zoetigheid.  Deze suikerzoetigheid versterkte zich in de smaak waar de mouten geen tegengewicht konden vormen voor de sterke aroma’s.

28
aug
06

16de Bierfestijn in Vorst-Laakdal

Chiro Albatros en De Schakel leverden prachtprestatie

In een ruime tent werden meer dan 135 bieren voorgesteld.  De bierlijst was ook hier mooi in evenwicht met enkele plaatselijke ‘specialiteiten’.  Een Vorstenbier van ’t vat bijvoorbeeld, gebrouwen in Brouwerij Kerkom voor Restaurant “De Vorst”.  Het bier was redelijk neutraal en plat onder een bittere nasmaak.  Ook van Marc Limet was ‘Ne Looike’, voor een plaatselijk stripfestival.  Leuk etiketje.  Het zoetig bittere bier was ‘lekker, maar niet wereldschokkend’.

De St. Gertrudis, Laakdalse tripel, gebrouwen voor 15 jaar Bierfestijn, bleek een etiketbier van Alvinne Tripel te zijn. Niettemin lekker uiteraard, maar de benaming etiketbier had wat beter vermeld mogen zijn.  Terwijl Wim een overheerlijk lekker geëvolueerd Klompenbier (Proefbrouwerij voor 10 jaar Bierfestijn) van 6 jaar oud proefde, ging ik aan de slag met een ‘Blauwe Das’, eveneens van de “Proef” en gebrouwen voor 50 jaar scouts & 35 jaar Gidsen in Tessenderlo. Een licht kruidige aanzet gaf een neutraal zoetig smaak.  De nasmaak was bitterig.  Dit was opnieuw een geslaagde afsluiter.  Sympathiek festival.

29
jul
06

Opening Serafijncafé (2)

Genieten in de engelentuin

Het was al tegen 11 uur ’s avonds toen we arriveerden bij de brouwerij van Achilles Van de Moer.  We werden begroet door één van zijn lieve dochters die uitlegde dat daar waar nu het café is, vroeger de woonkamer was geweest.  Het cafeetje ziet er netjes uit, gezellig, vrij intimistisch.  Het was buiten nog zalig warm, dus besloten we, net als alle andere bezoekers, in de tuin te gaan zitten. Heerlijk!

Een eerste én bovendien gratis degustatie werd de Serafijn Blond van het vat.  Ik had geen hoge verwachtingen, vorige proeverijtjes in het achterhoofd.  Ik werd vrij aangenaam verrast.  Een zoetig, fruitig en gistig aroma met hints van banaan.  Witte suiker ook en wat kruiden (koriander).  De smaak is zoet en vloeit uit, al miste ik een bittere toets.

Het nieuwe biertje ‘Serafijn Grand-Cru’ was als tweede aan de beurt, eveneens van het vat.  Opnieuw een zoete aanhef met duidelijk witte kandij.  Het bananensmaakje is opnieuw aanwezig, maar minder overheersend.  De smaak is zoet en opnieuw valt er voor mij te weinig bitter te bespeuren.  Het bier mag nog wat evolueren, maar het is ver van slecht.

Als laatste plakten we er nog een Serafijn ‘Celtic’ (van ’t vat) bij. Opnieuw vrij zoetig, wat caramel.  Er is een klein minder aangenaam bijsmaakje als van nat hooi.  Dit bier geeft wel wat bitter in de mond die lekker lang blijft hangen.  Hoewel dit bier meer naar de richting van mijn geliefde smaakpalet gaat, prefereer ik toch eerder de nieuwe Grand-Cru.

De bieren van Achilles zijn zeker niet slecht en een aanrader voor liefhebbers van eerder zoet.  Dit jaar zetten we nog eens een Serafijnbiertje op de kaart en waarom eens niet van ’t vat?

Openingsuren Serafijncafé:
donderdag – vrijdag – zaterdag – zondag
telkens van 11u00 tot 23u00
Vilvordia BierProefFestival 2012

Welkom !

  • 468.769 bierliefhebbers laafden hier hun dorst

Vul jouw e-mailadres in om je in te schrijven op deze blog en ontvang een bericht bij elke nieuwe post.

Doe mee met 280 andere volgers

RSS Biernieuws

  • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Steun Zythos !

Posts per dag

mei 2020
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Twittered